Cross-cultureel bouwen aan een optimistische leefgemeenschap in Cambodja

Een samenleving gebaseerd op inspiratie en optimisme. Waar educatie, sport, spel, kunst en muziek het centrum zijn. Dat is wat Stichting Youth Matters voor ogen heeft in Cambodja. Een plek waar culturen samen komen. Waar mensen uit Nederland (of elders) kunnen landen, met hun eigen ontwikkelingsvragen aan de slag kunnen en waar zij hun expertise kunnen inzetten. Om samen met de bewoners te ontdekken wat er nodig is om een samenleving te bouwen waar de jongeren uit de gemeenschap tot bloei kunnen komen.

Social Cultural Sports Area – bouwplek
De Social Cultural Sports Area moet het centrum worden waar jongeren zich op een active manier kunnen ontwikkelen. Een voetbalveld, dance/music stage, volleybalveld, een Gym , een gemeenschapsruimte en keuken….. De plannen liggen er. Stichting betrekt graag Nederlandse studenten en andere geïnteresseerden om deze plannen te realiseren. Er zijn bouwmaterialen nodig, er is mankracht nodig en vooral veel enthousiasme om de eerste stappen te zetten voor deze plek waar dromen worden aangewakkerd.

Mogen dromen
Van veel jongeren in Cambodja wordt verwacht dat zij meewerken op het land of elders, onderwijs heeft geen prioriteit. Zicht op ontwikkeling, op een andere toekomst is er nooit geweest. De jongeren vinden hun uitweg in drank en drugs. De Stichting Youth Matters wil hen en hun ouders perspectief bieden op een andere toekomst. Je kunt en mag dromen hebben, is de boodschap. En het realiseren van die dromen is in Cambodja niet gemakkelijk, maar wel degelijk mogelijk.


Financiën

Om dit sociale project te realiseren zijn de volgende werkzaamheden met de bijbehorende kosten nodig. Je kunt dit project financieel ondersteunen. Hoe? Lees dan hier verder.

Kosten overzicht sociale projecten

Social Cultural Sports Area – bouwplek    
Wat wordt er gebouwd Aantal Kosten per stuk USD
Boks gym 1 2000
Boks ring 1 1750
Podium 1 2000
Voetbalveld 1 1000
Basketbalveld 1 2500
Volleybalveld 2 500
Totaal   9750
     
     
Hygiëne project    
Wat wordt er gebouwd Aantal Kosten per stuk USD
Toilet incl. sanitaire voorziening 65 800
Totaal   52000
     
     
Watervoorziening project    
Wat wordt er gebouwd Aantal Kosten per stuk USD
Waterputten 53 450
Totaal   23850
     
     
Educatie    
Wat wordt er gebouwd Aantal Kosten per stuk USD
Vergroten gebouw 1 1300
Opknappen gebouw 1 500
Totaal   1800